Uutiset


Toistaiseksi suurin ESIR-rahoitus Suomeen – Kojamo on allekirjoittanut toisen osan 170 miljoonan euron rahoituksesta

Kojamo ja Euroopan investointipankki (EIP) ovat allekirjoittaneet 95 miljoonan euron vakuudettoman lainasopimuksen ESIRin puitteissa. Se on toinen osa EIP:n vuonna 2016 myöntämästä 170 miljoonan euron rahoituksesta.

ESIR mukana rahoittamassa Valion maitotuotteiden kehittämistä

Euroopan investointipankki (EIP) on sopinut enintään 30 miljoonan euron lainasta Valiolle. Laina on ensimmäinen ESIRin tuella tehty rahoitus, joka tukee erityisesti suomalaisen yrityksen tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Finnvera tiivistää yhteistyötä Euroopan investointineuvontakeskuksen kanssa

Finnvera ja Euroopan investointipankki (EIP) ovat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan (Memorandum of Understanding) koskien yhteistyötä Euroopan investointineuvontakeskuksen kanssa.

Eurooppalaisten rahoitusvälineiden hyödyntäminen –seminaari 8.12.2016, Eurooppasali

Eurooppalaisten rahoitusvälineiden merkitys suomalaisten yritysten ja hankkeiden rahoituksessa kasvaa jatkuvasti, joten on tärkeää, että rahoitusalan toimijoilla on mahdollisimman hyvin tietoa erilaisten rahoitusinstrumenttien hyödyntämisestä. Tästä syystä työ- ja elinkeinoministeriö, Euroopan Investointipankki ja Euroopan komission Suomen edustusto järjestivät asiaa käsittelevän tilaisuuden Helsingin Kampin Eurooppasalissa torstaina 8.12.2016. Aamupäivän tilaisuuteen osallistua 40 rahoitusalan asiantuntijaa.

OPn webinar-tilaisuus 16.8.2016: ESIRin alaisten lainatuotteiden käyttö innovatiivisissa ja nopeasti kasvavissa yrityksissä

OPn tarjoama ESIR-rahoitus on Euroopan Investointirahaston (EIR) tarjoaman InnovFin SME Guarantee –instrumentin alainen tuote. OPssa rahoitus kulkee nimellä EIR–riskinjakotakaus. Käytännössä OP tarjoaa pankkilainaa, jossa EIR ja OP jakavat lainan riskiä puoliksi. ESIRin tarjoamalle SME InnovFin –rahoitukselle on ollut paljon kysyntää. Jo yli 20 yritystä on saanut rahoitusta ja lisäksi positiivisia luottopäätöksiä tehdään jatkuvasti lisää.

Blogi