Huippunopea laajakaista koko Ranskaan ESIRin avulla

Ranska pyrkii rakentamaan nopean valokuituyhteyden koko maahan vuoteen 2022 mennessä. EIP lainaa tähän rahaa yhdessä muiden rahoituslaitosten kanssa. EIP:n osuus on 750 miljoonaa euroa.

EIP on vuodesta 2013 alkaen parantanut mahdollisuuksia päästä käyttämään huippunopeaa laajakaistayhteyttä Ranskassa siten, että se tuo yhteen asiantuntemusta ja resursseja laajakaistahankkeiden rahoittamiseen. SYANE:n verkko Haute-Savoiessa on ensimmäinen laajakaistaverkko, jonka rahoittamiseen EIP on osallistunut.

”Huippunopea laajakaista on olennainen talouden kehitykselle ja alueen kilpailukyvylle, ja myös keskeinen tekijä työllisyyden ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden osalta,” toteaa EIP:n varatoimitusjohtaja Philippe de Fontaine Vive.

Solmitun rahoitussopimuksen myötä paikalliset viranomaiset voivat tehdä tarvittavia investointeja laajakaistaverkkoa varten. Tällöin Ranskan syrjäseudut voivat hyödyntää EIP:n AAA-luottoluokitusta laajakaistainvestointien rahoittamisessa.

Hanke lyhyesti

Mitä? Nopean valokuituverkon rakentaminen Ranskassa

Milloin? Hanke valmistuu arviolta vuoteen 2022 mennessä

Investoinnin tyyppi? Laajakaistaverkko syrjäseuduilla

Vaikutukset Ranskalle? Hanke parantaa haja-asutusalueiden talouden kehittymistä ja kilpailukykyä

 

http://www.eib.org/infocentre/press/releases/all/2014/2014-299-forte-mobilisation-de-leurope-en-partenariat-avec-les-banques-francaises-750-meur-pour-le-deploiement-du-tres-haut-debit-au-ceour-des-territoires.htm