Pk-yritysaloite (SME Initiative) saa jatkoa

Suomen valtio on päättänyt, yhdessä Euroopan komission ja EIP-ryhmän kanssa, lisätä suomalaisille pk-yrityksille suunnattua rahoitusta SME Initiative (pk-yritysaloite) –takausohjelmasta. Euroopan komission, Suomen työ- ja elinkeinoministeriön, Euroopan investointipankin ja Euroopan investointirahaston tekemän sopimuksen myötä suomalaisten pienyritysten käyttöön tulee 350 miljoonan euron lisärahoitus edullisin ehdoin.

Nyt tehty sopimus täydentää samojen osapuolten vuonna 2016 allekirjoittamaa alkuperäistä pk-yritysaloite-takausohjelmaa. Sen turvin suomalaiset pankit voivat saada uusille pk-yrityslainasalkuilleen takauksia ilman ylärajaa. Pankit siirsivät saamansa edun täysimääräisesti Suomen yritysten hyväksi. Pk-takausohjelman ansiosta paikallisille yrityksille voitiin myöntää lainaa pienemmin vakuusvaatimuksin ja pidemmällä laina-ajalla, jolloin myös riskipitoisemmat ja innovatiiviset yritykset saivat mahdollisuuden edulliseen rahoitukseen.

Alkuperäinen rahoitusväline on jo lähes kokonaan käytetty, mutta tänään julkistettu lisärahoitus nostaa koko instrumentista edullisesti myönnettävien lainojen summan kaikkiaan 750 miljoonaan euroon. Rahoitusta suomalaisyrityksille välittävät Aktia Pankki, Säästöpankkiryhmä, Oma Säästöpankki, OP Yrityspankki ja POP Pankkikeskus.

Lisätietoja: https://tem.fi/-/takausohjelma-auttaa-pk-yrityksia-saamaan-rahoitusta